Röviden

MN
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Saját pénz Veszprémben?
A soproni kékfrank és a rábaközi tallér után balatoni korona néven helyi pénz bevezetését tervezik Veszprémben és környékén is 2012-től. A kezdeményezéshez csatlakozott Balatonfüred, Balatonalmádi, Várpalota és Nemesvámos község is, valamint a megyei kereskedelmi és iparkamara, így tehát egy kisrégiós fizetőeszköz jönne létre. Minimum 40 millió forintos kibocsátást terveznek, s ehhez 50 milliós alaptőkét kell összeadniuk az érdekelt önkormányzatoknak. (MTI)

Olcsóbb lett az üzemanyag
Egyaránt két forinttal csökkent a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti ára ma hajnalban a hazai kutakon. A mérsékléssel a 95-ös benzin ára átlagosan literenként 380-381 forintra, míg a gázolajé 360 forintra csökkent. Egy hete hat forinttal lett olcsóbb a benzin és tíz forinttal a gázolaj. Akár 20-25 forintos árkülönbség is tapasztalható a kutaknál. (MTI)

Bizottság alakul cukorügyben
A cukorgyárak privatizációjának kivizsgálása érdekében parlamenti bizottság felállítását kezdeményezték fideszes képviselők – írta a Mandiner.hu. A javaslat szerint a testület 12 tagú lenne, közülük a Fidesz 4-et, a KDNP, az MSZP és a Jobbik 2-2, az LMP pedig egyet delegálhatna, illetve a testület tagjaként dolgozhatna egy független képviselő is. A bizottság társelnökeire a Fidesz és az MSZP tehetne javaslatot. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.