Röviden

2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összecsapás egy vízerőmű miatt
Harmincezres tömeg tiltakozott a chilei fővárosban a Patagóniába tervezett óriás vízerőműrendszer megépítése ellen; az elmúlt évek egyik legnagyobb chilei tüntetésének résztvevői a rendőrséggel is összecsaptak. A környezetvédők felhívására tüntető tömeg a francia hírügynökség jelentése szerint végigvonult Santiago belvárosán az elnöki palotáig, ahol egyebek közt azt skandálták, Sebastian Pinera államfőnek címezve: „Pinera ,vedd tudomásul, hogy Patagónia nem eladó!” Néhány napon belül ez volt a második tüntetés a kormány által hétfőn jóváhagyott, HidroAysen névre keresztelt beruházás ellen, amely öt gát építését irányozza elő az ország távoli, déli csücskében, a Pascua és Baker hegyi folyókon. (H. Gy.)

Díjazott hulladékgyűjtők
Eredményt hirdettek a Hulladék érték elnevezésű országos szelektívhulladék-gyűjtő versenyen, amelyet a Recomplex Egyesülés indított vállalatok számára. A 17 benevezett cég két hónap alatt közel 1100 tonna hulladékot gyűjtött be.
A cégek között akadt több mint 1700 embert foglalkoztató nagyvállalat és ötfős kisvállalkozás is A csomagolási hulladékok kategóriában a Coca-Cola HBC Magyarország Kft., az elektromos és elektronikai eszközök, berendezések kategóriában a Senzor Kft. az elemek, akkumulátorok kategóriában a DST & Smart Eurolog Kft., a használt gumiabroncsok kategóriában a Gumi-Kontrol Kft. lett a győztes. (H. Gy.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.