Röviden

MTI
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ételhegyek a szemétbe
Európában és Észak-Amerikában a vásárlók fejenként 95-115 kilogramm élelmiszert dobnak ki
a szemétbe. A világ élelmiszer-termelésének egyharmada, mintegy 1,3 milliárd tonna megy kárba évente világszerte – közölte az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete. Az évente elpocsékolt vagy kárba veszett élelmiszer menynyisége nagyobb, mint a világ gabonatermelésének a fele,
miközben 925 millió ember éhezik világszerte. (MTI)

Szíria gyengül?
Az amerikai külügyminiszter szerint a demokráciát követelő szíriai tüntetések brutális elfojtása a damaszkuszi rezsim jelentős meggyengülésének a jele. Hillary Clinton a dán fennhatóság alatt lévő Grönlandon csütörtökön élesen bírálta az emberi jogok szíriai megsértését, hozzáfűzve, hogy Washington szövetségeseivel keresi annak módját, hogy a reformok bevezetése érdekében növelje nyomásgyakorlását Damaszkuszra. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.