Röviden

MTI
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kormánypárti győzelem
A Fidesz–KDNP politikusa nyerte meg a XVI. kerületi, 22 százalékos részvétellel lezajlott időközi önkormányzatiképviselő-választást tegnap. Az előzetes eredmények szerint Vincze Ágnes (Fidesz–KDNP) a szavazatok 50,89 százalékát (488 szavazat) szerezte meg. Második helyen Büki Tamás, a Pártfüggetlenek Lokálpatrióta Szövetsége (PLSZ) jelöltje végzett 20,33 százalékkal (195 szavazat), míg a harmadik helyen az MSZP-s Király András László a voksok 15,75 százalékával (151 szavazat). A pilisi időközi választáson a független jelölt nyert. (MTI)

Baka András főbírói aggodalmai
Baka András nem számít arra, hogy az új alkotmány szerint a Legfelsőbb Bíróság helyébe lépő kúria létrehozásával jövőre új vezetője lesz a magyar igazságszolgáltatásnak. A főbíró úgy nyilatkozott: bár ezt a kérdést nem neki kellene felvetnie, az a véleménye, hogy egy uniós tagállamban, demokratikus jogállamban még a felvetése is elfogadhatatlan annak, hogy egy független alkotmányos intézmény élén álló, minősített parlamenti többséggel megválasztott közjogi tisztségviselőt hivatali idejének lejárta előtt menesszenek, még akkor is, ha ennek jogi feltételei gond nélkül megteremthetők. (MTI)

Tovább nyomoznak Hévízen
Újabb három hónappal, július 30-ig hosszabbította meg a nyomozást a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Nonprofit Kft.-vel szemben folyó büntetőeljárásokban a Somogy Megyei Főügyészség. Az intézkedés a nyomozás során felmerült számos újabb nyomozati cselekmény miatt történt. (V. T.)

Már él a kamionstop Szegeden
Életbe lépett tegnap a szegedi közgyűlés egy hónapja hozott döntése, amely megtiltja a kamionoknak, hogy behajtsanak Szeged belvárosába. (MTI)

Átveszi az egyház a gimnáziumot
Augusztusban a Magyar Katolikus Egyház Egri Főegyházmegyéjének fenntartásába adja át a jászapáti Mészáros Lőrinc Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumot eddigi működtetője, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei önkormányzat. (MTI)

Egyesült reformátusok
A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház csatlakozott az egységes Magyar Református Egyházhoz – erről az egyház szombaton lezárult zsinata döntött a szlovákiai Tornaljához közeli Hanván. (MTI)

Ingyenes MTI-szolgáltatások
Ingyenesen elérhetők tegnaptól a Magyar Távirati Iroda egyes hírszolgáltatásai, az információhoz való hozzáférés regisztrációhoz van kötve. Az MTI ingyenesen elérhető tartalmai között vannak a távirati iroda saját forrású közszolgálati hírei – ez a hírkiadás körülbelül kétharmada –, az MTI által készített grafikák, valamint a szöveges archívumok. A napi fotókiadásból nagyjából ötven saját felvétel érhető el díjfizetés nélkül. (B. A.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.