Röviden

MN
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Correa győzelmet aratott Ecuadorban
Quito. Az első felmérések alapján az ecuadori elnök, a baloldali technokrata Rafael Correa 57-43 százalékos győzelmet aratott tíz kérdésről tartott népszavazásán. Correa így elérte többek között a sajtó és az igazságszolgáltatás nagyobb állami ellenőrzését. 40 százalék tartózkodott. (S. T.)

Pásztor István marad a VMSZ élén
Újvidék. Ismét Pásztor Istvánt választotta meg pártelnöknek elsöprő többséggel a Vajdasági Magyar Szövetség szombati óbecsei tisztújító közgyűlése. Pásztor – aki egyedüli jelöltként indult a posztért – a magyar összefogást szorgalmazta, de nem közösködne a szélsőségesekkel. A demokratákra utalva kiemelte: egyenrangú párbeszédre törekszik a politikai partnerekkel, de a vazallusi szerepet nem vállalják. Célként tűzte ki visszaszerezni a magyar többséget a szabadkai, a zentai, az adai és a csókai önkormányzatban. (S. I.)

A háború végére emlékeznek
Moszkva/Port-Louis. Európa-szerte megemlékezéseket tartottak a második világháború európai hadszínterén lezajlott harcok lezárása évfordulójának előestéjén. Dmitrij Medvegyev orosz államfő megkoszorúzta Moszkvában az ismeretlen katona sírját, ahol örök láng ég a Kreml fala mellett lévő Sándor-kertben. A francia elnök, Nicolas Sarkozy Port-Louis-ban a bretonok ellenállására emlékezett. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.