Röviden

MN
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár János lesz a frakcióvezető-jelölt
Lázár Jánost jelöli a Fidesz parlamenti frakcióvezetőjének Orbán Viktor a képviselőcsoport mai ülésén. A Fidesz-frakció alapszabálya szerint először egy évre választanak frakcióvezetőt, utána pedig a parlamenti ciklusból hátralévő három esztendőre. (MTI)

Tanúként idézték be Budai Gyulát
Tanúként beidézte a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztost abban a büntetőügyben, amely Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. volt vezérigazgatója és Mezei László, a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok Kft. volt ügyvezetője ellen zajlik különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt. A tárgyalás május
27-én lesz. (MTI)

Evangélikus segítség
Megszűnés fenyegeti a százéves szentesi Petőfi Sándor Általános Iskolát. Az iskola sorsa még nem dőlt el, a város képviselő-testülete május végén dönt róla. Az evangélikus egyház felajánlotta, hogy átvenné az iskolát, a polgármester azonban még hezitál az ügyben – adta hírül a Magyar Hírlap. (MN)

Luther-szobrot avattak
Szobrot állítottak Luther Mártonnak, a reformáció alapítójának a Vas megyei Répcelakon. Veres Gábor szobrászművész alkotását, a város első köztéri szobrát tegnap avatta fel Szászfalvi László, a közigazgatási tárca államtitkára. (MTI)

Nem zárják be, csak átszervezik
Nem zárják be a fővárosi VI. kerületi Janikovszky Éva Általános Iskolát, csupán átszervezik – nyilatkozta Juhász Gábor, Erzsébetváros alpolgármestere a Hír TV-nek. Erről egyelőre szándéknyilatkozat született. Az átszervezésre – amely több általános iskolát is érint – mindenekelőtt gazdasági okokból van szükség. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.