Röviden

MTI
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Utolsó aukció a Csók-galériában
A Csók-galéria szombati árverésének még a Váci utcai bolt adott helyet, de már az aukciós kiállítás is a Prestige Galériában volt, amely, mint bejelentették, a további árverések helyszíne lesz azután, hogy felszámolják a Képcsarnok által több mint fél évszázada működtetett Csók István Galériát. A borús hangulat ellenére a kétszáz festmény, grafika, kisplasztika jó része vevőre talált. A legmagasabbra árazott Vojnich Erzsébet-festmény, A bohóc végül négyszázezer forintért kelt el. (MTI)

Ékszerpályázat Zsolnay nyomán
Mindörökké Zsolnay! címmel pályázatot hirdet ékszertervezésre és -készítésre az Iparművészeti Múzeum az épületéről származó, régi Zsolnay-mázas kerámiatöredékek felhasználásával. A kortárs iparművészeknek a mázas tetőcserepek darabjaiból kell a mai trendeknek megfelelő ékszereket vagy ékszerkollekciókat alkotniuk. A pályázatra egyénileg és csoportosan is jelentkezhetnek az alkotók. A munkák leadási határideje június 15. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.