Röviden

MN
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pars már kvótás, érmek innen-onnan
A Nemzetközi Atlétikai Szövetség kalapácsvető-sorozatának első állomásán, Kavaszakiban Pars Krisztián 79,47 méteres eredménnyel győzött, és így teljesítette a 78 méteres olimpiai indulási szintet. Pars a sportlövő Sidi Péter után a második magyar versenyző, aki biztosította részvételét a londoni ötkarikás játékokon. A cselgáncsozók olimpiai kvalifikációs sorozatába tartozó bakui grand prix viadalon Joó Abigél (78 kg) arany-, Mészáros Anett (70 kg) ezüstérmes lett. Mohamed Aida másodikként zárt a vívók sanghaji női tőr Világkupa-versenyén. (MN)

Dombi duplázott
Dombi Rudolf egyesben és párosban is győzött ezer méteren a Szegeden megrendezett első férfi kajak válogatóversenyen. Kettesben Kökény Rolanddal a nagy favorit Kammerer Zoltán, Vereckei Ákos duót előzték meg. Kétszázon egyesben Dudás Miklós, kettesben Horváth Bence és Szomolányi Máté győzött. (MN)

Menetelő Diósgyőr
Eredmények a labdarúgó NB II 25. fordulójából, Keleti cs.: Diósgyőr–MTK II 1-0, DVSC II– Nyíregyháza 1-0, élcsoport: 1. Diósgyőr 59 pont, 2. Nyíregyháza 51, 3. Mezőkövesd 50; Nyugati cs.: Budaörs–Pécs 0-4, Veszprém–Gyirmót 0-1, Tatabánya–Videoton II 3-0, élcsoport: 1. Gyirmót 55, 2. Videoton II 52, 3. Pécs 51. (MTI)

Búcsúzott a házigazda
A középdöntő utolsó fordulójától függetlenül eldőlt, hogy a házigazda Szlovákia nem juthat a negyeddöntőbe a jégkorong-vb-n. A szlovákok sorsát a szombaton a finnektől elszenvedett 2-1-es vereség pecsételte meg. Noha szétlövéssel megverték a németeket, a dánok sem folytathatják. A másik csoportban még csak az dőlt el, hogy a franciák is lemaradnak az egyenes kieséses szakaszról. A nemzetközi szövetség közgyűlése úgy döntött, hogy jövőre már nem lesz középdöntő, két nyolcas csoportból a legjobb négy-négy jut a negyeddöntőbe. (MN)

Megint Loeb
A címvédő Sébastien Loeb nyerte a rali-vb ötödik futamát, a szardíniai viadalt, amelyen az abszolút sorrendben Turán Frigyes a 24., Érdi Tibor a 28. helyen zárt. Turán kategóriájában (S2000) hetedik lett. (MTI)

Seszták az elnök
A Magyar Sakkszövetség tisztújító közgyűlésén Seszták Miklóst, a KDNP alelnökét választották meg elnöknek 61:45 arányban a másik jelölttel, Töröcskei Istvánnal szemben. (MTI)

Totó
A hét végi helyes tippek: 1, X, 2, 2, 2, 1, 2, 1, 2, X, 1, 1, 1, lapzárta után. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.