Röviden

MN
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Londonból bővülést jeleznek
Élénkülő gazdasági növekedést jósoltak hazánknak londoni elemzők; van olyan intézet, amely 2,8 százalékos első negyedéves adatot jelez előre, de a legborúlátóbb prognózis is két százalék. A jegybanki kamatkilátásokkal kapcsolatos előrejelzések különböznek: a Goldman Sachs kamatvágást is lehetségesnek tart az idén, miközben a JP Morgan várakozása szerint a negyedik negyedévben a magyar jegybank negyed százalékpontos kamatemelést hajt végre. (MTI)

Szórták a pénzt
A Leader-pénzek egyharmadát luxuscikkekre fordították az előző szocialista kormányok idején Somogy megyében – értesült a Hír TV Gelencsér Attilától, a megyei területfejlesztési tanács elnökétől. A 600 milliós uniós pályázati pénzből 200 millió forintot költöttek luxusautók és irodák bérlésére, miközben az önkormányzat súlyos pénzhiánnyal küzdött. Gelencsér kiemelte: az új jogszabály alapján a források a településfejlesztést segítik majd. (MN)

Velencében a pápa
Háromszázezer ember előtt pontifikált misét XVI. Benedek pápa tegnap Velencében. A katolikus egyházfő először járt a lagúnák városában a néhai II. János Pál 26 évvel ezelőtti látogatása óta. XVI. Benedek szentbeszédében felszólította a híveket, hogy a térség játsszon ismét egyesítő szerepet az olyan modern kori kérdésekben, mint a bevándorlás. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.