Röviden

MTI
2011. 05. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erősítenék a kultúra szerepét
Az Európai Unió hatékonyabban használhatná kulturális eszközeit az EU-n kívüli országokkal létesített diplomáciai kapcsolatokban – vélte az Európai Parlament egy csütörtökön elfogadott állásfoglalásban. A strasbourgi plenáris ülésen megszavazott dokumentum az európai külügyi szolgálatban egy kulturális diplomáciáért felelős főosztály létrehozását szorgalmazza. Az állásfoglalás uniós kulturális vízum létrehozását is sürgeti a művészek szabadabb mozgása érdekében. Egy hasonló témájú, ugyancsak tegnap megszavazott jelentés szerint az unión belül erősebb szerzői jogi védelemmel és anyagi támogatással kell ösztönözni a kultúrát. Az Európai Parlament továbbá támogatja, hogy 2014-ben Szarajevó Európa kulturális fővárosa legyen. (MTI)

Új színházvezető Fehérvárott
Módosította a Vörösmarty Színház szervezeti és működési szabályzatát Székesfehérvár közgyűlése: létrehozott egy új, igazgatóhelyettesi posztot, amelyet az új színházigazgató megválasztásáig Quintus Konrád színművész tölt be. (MTI)

Liszt Ferenc táblagépekre
A Hungarofest és az Európa Unió tanácsának magyar elnöksége a Liszt-év kapcsán iPad-alkalmazást hívott életre. Az ingyenesen elérhető alkalmazás Liszt Ferenc életének fontosabb állomásaival ismerteti meg a felhasználókat. (T. G.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.