Röviden

MN
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hajnal Tamás marad Stuttgartban
A VfB Stuttgart bennmaradásával eldőlt, hogy Hajnal Tamás – szerződése értelmében – 2013 nyaráig a német élvonalban szereplő labdarúgócsapat játékosa lesz. Hajnal egyúttal idén bajnoki címet is szerzett a Dortmunddal (igaz, a Borussiánál harmadik szezonjában sérülése után egy percet sem játszott), és januárban kölcsönbe került az akkor még kieső helyen álló Stuttgarthoz. Új csapatát, amely most 1,5 millió eurót fizetett érte a Dortmundnak, az utolsó előtti fordulóig három góllal és négy gólpasszal segítette. (MN)

Sahin a Realnál
Nuri Sahin, a Borussia Dortmund török labdarúgója hat évre a Real Madridhoz igazolt. A két klub egyelőre nem közölte a „török Zidane”-nak is nevezett 22 éves középpályás vételárát, de az vélhetőleg meghaladja a 10 millió eurót. (MTI)

Híres Kemény
A Hírességek Csarnokának tagjává avatott Kemény Dénest tegnap budapesti ünnepségen is köszöntötték. A férfi vízilabda-válogatottal egymás után háromszor is ötkarikás elsőséget szerzett szövetségi kapitányt szombatra virradóra iktatták be a vizes sportok Fort Lauderdale-i panteonja (International Swimming Hall of Fame) halhatatlanjai közé. (MTI)

Kosiba is főtáblás
A Rotterdamban zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokság férfi egyes selejtezőjében Kosiba Dániel a csoportjában elért első helye után az egyenes kieséses folytatásban is nyert két mérkőzést – egy holland és egy görög játékost vert –, így feljutott a főtáblára. A 19 éves Kosiba mellett az alanyi jogon főtáblás Jakab János is ott van a legjobb 128 között, miként a nőknél Tóth Krisztina, Póta Georgina és Lovas Petra is. Vegyes páros, 1. forduló, a 64 közé jutásért: Jakab, Póta–Rodriguez, (chilei) 4:2, Kosiba, Lovas–Jang, Ri Mi (észak-koreai) 0:4. (MN)

Ingyen erősítenek
A nigériai Taye Taiwót és francia Philippe Mexést is leigazolja az AC Milan, amely szombaton megnyerte az olasz labdarúgó-bajnokságot. A két védőnek lejár a szerződése, így ingyen igazolhatók. A 26 éves Taiwo a francia bajnok Olympique Marseille együttesétől érkezik a Milanhoz, míg a 29 esztendős Mexés hét év után hagyja el az AS Romát. (MTI)

Zene a TF-en
Ma 19 órától a TF, azaz a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Kara dísztermében Tavaszi szopránkoncert címmel operaestet rendeznek Gounod, Mozart, Puccini és Verdi műveiből. A műsort Dr. Pavlik Gábor egyetemi tanár, a vízilabda-válogatott közelmúltbeli orvosa vezeti. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.