Röviden

MTI
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sanader kiadható
Bécs. Kiadható Horvátországnak a hazájában korrupcióval gyanúsított Ivo Sanader volt horvát miniszterelnök – döntött egy osztrák bíróság. Sanader ügyvédje fellebbezést nyújtott be a határozat ellen, arra hivatkozva, hogy Horvátországban nem lenne biztosított az igazságos eljárás. (MTI)

Leszállított mozlimok
Memphis. Leszállítottak egy amerikai belföldi repülőjáratról két memphisi imámot, akik éppen egy, a mozlimokkal szembeni előítéletekről tartott konferenciára utaztak, jelentette a CNN. Az imámok hagyományos mozlim viseletben utaztak. Az amerikai hírtelevízió úgy értesült, hogy a két imámmal a repülőgép többi utasa nem kívánt együtt utazni. (MTI)

Schengeni repedés
Koppenhága. Német és más nemzetiségű utazóknak fel kell készülniük arra, hogy hamarosan újból ellenőrizni fogják őket a határon, amikor beutaznak Dániába. Ilyen értelmű lépést szorgalmaz a koppenhágai kormányt kívülről támogató jobboldali populista Dán Néppárt. (MTI)

Szigorú franciák
Párizs. A francia jobbközép kormánypárt tíz nap múlva benyújtja törvényjavaslatát a nemzetgyűlés elé annak érdekében, hogy az úgynevezett aktív szolidaritási jövedelemben (RSA) részesülők heti öt óra közmunkát végezzenek a juttatásért cserébe. Az RSA jelenleg 466 eurós (123 ezer forintos) havi juttatás. (MTI)

Jemeni mészárlás
Taizz. Öt tüntető meghalt, és többtucatnyian megsebesültek 24 óra leforgása alatt a jemeni Taizz városában, amikor a rendőrség megkísérelt szétoszlatni egy kormányellenes ülődemonstrációt, majd az azt követő tüntetést. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.