Röviden

MN
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Címvédő Barcelona
A Barcelona tegnap 1-1-es döntetlent ért el a Levante otthonában a spanyol labdarúgó-
bajnokság 36. fordulójában, így két körrel a zárás előtt hat ponttal vezet a Real Madrid előtt, amely még kedden éjjel verte 4-0-ra a Getafét. Mivel pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény számítana, és a Barcelona e tekintetben 5-0-lal és 1-1-gyel jobb a Realnál, megvédte címét, és megszerezte 21. bajnoki aranyérmét. (MN)

Pólóshajrá
A férfi vízilabda-bajnokság felsőházi rájátszásának utolsó fordulójában: Szeged–Eger 8-10, Honvéd–Vasas 11-9. Már korábban eldőlt, hogy az oda-visszavágós döntőt szombaton és jövő kedden az Eger és a Vasas vívja. (MN)

Arn nyolcaddöntős
Arn Gréta sok hibával tarkított mérkőzésen 6:4, 6:4-re legyőzte az olasz Alberta Briantit a római salakpályás tenisztorna női versenyének tegnapi játéknapján, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe. (MTI)

Jagr vezérletével
A szlovákiai jégkorong-világbajnokságon tegnap megkezdődtek a negyeddöntők Pozsonyban. Az első mérkőzésen, a címvédő cseh válogatott Jaromir Jagr mesterhármasának is köszönhetően, 4-0-ra verte az Egyesült Államokat, így elsőként jutott a négy közé. A Svédország–Németország mérkőzést a skandinávok 5-2-re nyerték. Mai negyeddöntők: Kanada–Oroszország, Finnország–Norvégia. (MTI)

Weening napja
A holland Pieter Weening nyerte a Giro d’Italia országúti kerékpáros-körverseny ötödik, tegnapi szakaszát, így átvette a vezetést összetettben a brit David Millartól, aki bukott, ám folytatni tudta az etapot. (MTI)

Körmendi bronz
A férfi kosárlabda NB I 3. helyéért rendezett második mérkőzésen: Körmend–Paks 97-69.
A párharcot és így a bronzérmet 2-0-ra nyerte a Körmend együttese. (MTI)

Honti Valenciában
A spanyol Valenciánál folytatja pályafutását Honti Kata (képünkön), a magyar bajnok Sopron válogatott kosárlabdázója. A 23 esztendős csapatkapitány egyelőre egy évre kötelezte el magát a márciusban Euroliga-négyes döntőbe jutott – és végül negyedik helyen végzett – egyesülethez. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.