Schmitt Pál életére törtek Szerbiában?

Munkatársunktól
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elfogták a szerb biztonsági szolgálat tagjai egy belgrádi fekete BMW tulajdonosát, akiről azt gyanítják, hogy merényletet tervezett Schmitt Pál ellen – adta hírül az Alo!. A szerb napilap szerint az eset május 5-én, a magyar államfő belgrádi látogatásakor történt, amikor három fiatalember a BMW-ben átkelt a Száva Központnál lévő csatlakozásnál, ahol állítólag meg akarták állítani az elnöki konvojt.
Mivel akkor a magyar delegáció miatt megerősítették a biztonsági intézkedéseket, a rendőrök ezért megállították az autót – mondta el a lapnak a nyomozókhoz közeli forrás. A BMW átvizsgálásánál nem került elő fegyver, a sofőrt azonban letartóztatták. A hatóságok háromszor hallgatták ki a férfit azzal a gyanúval, hogy meg akarta ölni a magyar elnököt, azonban a fiatalember ezt tagadta. A bíró ennek ellenére elrendelte a 30 napig tartó őrizetbe vételét, a nyomozás pedig a Schmitt Pál elleni merénylet ügyben folytatódik.
Miután lapunk megkereste a Terrorelhárítási Központot (TEK), Hajdu János főigazgató az MNO-nak írt válaszlevelében közölte, a TEK kapcsolatban áll a szerb biztonsági erőkkel, felőlük a mai napig nem érkezett olyan jelzés, amely szerint a köztársasági elnököt szerbiai tartózkodása alatt bármi vagy bárki veszélyeztette volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.