Schmuck idősjogi hálózatot épít

Török László
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdeményezi a kormánynál a Schmuck Andor által megszervezett nyugdíjas-érdekvédelmi kezdeményezés, az úgynevezett rózsakörhálózat (ennek létrehozásában részt vett a Tisztelet Társasága is) az új alaptörvény szelleméhez igazodva azt, hogy a 65 év felettiek ellen elkövetett bűncselekmények hasonló elbírálás alá essenek, mint a 14 évnél fiatalabbak elleni cselekmények. Az első országos rózsakör találkozót szombaton tartották a Petőfi Csarnokban 1300 nyugdíjassal. Schmuck Andor üdvözölte, hogy az új alkotmányban kötelezettségként szerepel: a fiatalabb generációknak gondoskodniuk kell az idősebbekről. A szervezet egy éven belül ezer településen idősjogi aktivista hálózatot kíván kiépíteni az ott élők támogatására. A Kapolyi László vezette Magyar Szociáldemokrata Párt együttműködést ajánlott a rózsaköröknek, arról azonban – miként az Schmuck Andor beszédéből kiderült – még nem döntött az idősügyi szervezet, hogy szövetséget kössenek egy párttal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.