Sikeres a harmadik TechShow

Webkamera-alapú laboratórium kapta a leginnovatívabb találmánynak járó közönségdíjat a harmadik alkalommal megrendezett Magyar Innovációs TechShow-n, ahol 21 magyar csúcstechnológiai találmány mutatkozott be a szakmai közönség előtt. Az elismerést Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár adta át a találmányt fejlesztő Intellisense vezetőjének.<br />

Vigh Dániel
2011. 05. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kutató-mentő robotrepülő, online emlőtumor-diagnosztika, mobiltelefonos közlekedési jegy, óriási 3D-holografika: többek között ezeket a találmányokat lehetett kipróbálni Magyarország legnagyobb innovációs seregszemléjén, a Magyar Innovációs Techshow-n tegnap a budapesti Millenáris Parkban. A kiállítást kedd este Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Mario Campolargo, az Európai Bizottság technológiai infrastruktúrákért felelős igazgatója nyitotta meg a szakmai közönségnek. Huszonegy új magyar csúcstechnológiai találmány mutatkozott be a Mobilitás és Multimédia Klaszter által rendezett kiállításon. A fejlesztések döntő többsége kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési programjainak eredményeként jutott el a termék, egyesek esetében a piaci bevezetés állapotába. A harmadik alkalommal megrendezett innovációs seregszemlén a WebCam Laboratory nevű internetes kameralaboratórium kapta a leginnovatívabb fejlesztésnek járó közönségdíjat.
– A WebCam Laboratory egy oktatási szoftver, egy webkamera-alapú természetmegfigyelő laboratórium, amely diákok, iskolák és tanárok számára teszi lehetővé, hogy bármilyen egyszerű, hétköznapi webkamerával valódi, érdemi természettudományos megfigyeléseket és méréseket hajtsanak végre – felelte érdeklődésünkre Vaszari Zsolt, az Intellisense Zrt. igazgatója. – Az újdonság abban rejlik, hogy a drága laboratóriumi felszerelések helyett egy egyszerű webkamerával képesek lehetünk a legkülönfélébb méréseket elvégezni az oktatásban – magyarázta az igazgató. – Olyan szoftvercsomagot fejlesztettünk, amely lefedi a természettudományok szinte minden területét, és amelyhez a funkciók összességét tekintve még csak hasonló szoftver sem létezik a világon. Reményeink szerint hamarosan minden magyar iskolában hasznát vehetik a fejlesztésünknek – tette hozzá Vaszari Zsolt.
„Új szövetségre léptünk az innovációs szervezetekkel abból a célból, hogy aki tehetséges, okos és kreatív, az megtalálja a maga számításait itthon is. Bízom abban, ez a közönségdíj elősegíti majd ezt” – mondta Nyitrai Zsolt infokommunikációért felelős államtitkár a díjátadó ünnepségen. Az államtitkár hangsúlyozta: előzetesen nem gondolta volna, hogy a Magyar Innovációs TechShow ilyen sok érdeklődőt megmozgat. – Ez talán azt jelzi, nem volt hiábavaló a törekvésünk, hogy teret és helyet adjunk a leginnovatívabb magyaroknak – folytatta Nyitrai Zsolt. – A jövőben is ehhez hasonló kezdeményezésekkel segítjük a magyar megújulást.
Pukler Gábor, a TechShow-t szervező Mobilitás és Multimédia Klaszter elnöke szerint Magyarország legnagyobb technológiai kiállítása új korszakot nyithat a hazai innováció életében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.