Sok baj van a hitelekkel

Munkatársunktól
2011. 05. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feleannyi panasz érkezett a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) idén január eleje és március vége között, mint tavaly az első negyedévben. Az összesen 1716 beadványból körülbelül ezer kifogásolta a pénzintézetek eljárásait, a többi a tőkepiacot érintette. A legtöbb panasz az OTP Bankot érte, ám figyelembe véve, hogy ez a pénzintézet a magyar piac negyedét uralja, a 165 bejelentés az átlagnál jobb eredménynek számít. A második helyen az Erste Bank áll 89 beadvánnyal. Tekintve azonban, hogy az osztrák pénzintézet a magyar piac tíz százalékát mondhatja magáénak, ez az arány gyengébb, mint az átlag. A harmadik helyen álló Budapest Bank ugyanakkor a legrosszabb eredményt érte el a nagyok közül: háromszázalékos részesedésére 62 panasz jutott. A teljes mezőny leggyengébb eredményét a Magyar Cetelem Bank produkálta; 0,3 százalékos piaci szelete ellenére harminc beadvány fogalmazott meg valamilyen aggályt a pénzintézettel szemben.
A fogyasztók véleményére az elmúlt egy évben különösen figyelt a felügyelet, ennek ellenére májustól új fogyasztóvédelmi ügyvezető igazgatója lesz a PSZÁF-nek Juhász Istvánné, a Stabilitás Pénztárszövetség korábbi főtitkára személyében. Az új vezető korábban már volt a felügyelet ügyvezető igazgatója, akkor a biztosítási és pénztári területet irányította.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.