Süllyedőben a kék-fehérek az NB II felé

Munkatársunktól
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tegnap két mérkőzéssel megkezdődött a labdarúgó NB I 27. fordulója. A dobogóért és a bentmaradásért folytatott harc szempontjából különösebb jelentőséggel nem bírt, hogy a 12. helyezett Győr 3-3-as, gólzáporos döntetlent ért el a 10. Kecskemét otthonában. A vendégeknek 0-1-ről és 1-3-ról sikerült felállniuk. A nap másik meccsén a 6. ZTE a 15., utolsó előtti MTK-t fogadta. A a pesti kék-fehérek helyzete tovább romlott, hiszen Turkovs gólja 1-0-s hazai sikert hozott.
A lényeg amúgy a hét végén dől el. Noha csak holnap lép pályára, akár már ma megszerezheti története első bajnoki címét a tíz pont előnnyel listavezető Videoton. Ahhoz, hogy a székesfehérváriak bajnokként lépjenek pályára Kispesten, üldözőik közül a Ferencváros nem verheti meg Szolnokon a sereghajtót (amely most matematikailag is kieshet), s a Kaposvár sem hazai pályán a címvédő Debrecent, továbbá a második Paks nem szerezhet pontot a vendég Újpesttel szemben. Ha magára kell hagyatkoznia, a Videoton esetleges győzelmével biztosan aranyérmes lesz, mert akkor három körrel a bajnokság vége előtt legalább tízpontos, behozhatatlan előnyre tesz szert. Amennyiben Mezey György együttese egy pontot szerez a legutóbbi négy bajnokijából a háromszor győztes Honvéd otthonában, akkor úgy lehet bajnok, ha a Paks nem nyer ma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.