Súlyos testi sértés a vád

Győr Ágnes
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a fővárosi, IV-XV. kerületi ügyészség a tavaly januárban kipattant újpesti pornófilmforgatás ügyében egy ember ellen súlyos testi sértés bűntette miatt – mondta lapunknak Skoda Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Z. Gábort azzal vádolják, hogy a filmforgatáson fél órán át két sértettet bántalmazott, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozva nekik.
A rendőrség tavaly januárban sajtótájékoztatón közölte, hogy egy hétgyermekes anya névtelen levele alapján leleplezték Újpesten egy szado-mazo pornófilm illegális forgatását. A nő levelében telefonszámát is feltüntette, a rendőrök így jutottak el a sértetthez, aki elmondta: rossz anyagi helyzete miatt maga jelentkezett egy hirdetésre, amelyben „szexmentes, de meztelenül végzendő” munkát kínáltak 100-200 ezer forintért. Az újpesti helyszínen közölték vele, hogy szado-mazo pornóról van szó, de nincs mitől félnie, mivel csak imitálják az ütéseket, neki pedig el kell játszania a fájdalmat. Ágyhoz, padhoz kötözték, majd nádpálcával, korbáccsal és egy lapos tárggyal ütlegelni kezdte őt egy másik nő. Az eredeti megállapodás alapján, ha valamely szereplő nem bírja tovább, egy bizonyos mondat kimondásával leállíttathatja a felvételt. Amikor az ütlegelt nő leadta a megbeszélt jelzést, a másik abbahagyta bántalmazását, a producer azonban ekkor odalépett hozzájuk, és mindkettejüket megverte. Az ügyben a rendőrség januárban zárta le a nyomozást. Korábban személyi szabadság megsértése miatt két gyanúsítottal szemben folytattak nyomozást. Végül azonban összesen egy ember ellen javasoltak vádemelést. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádlottra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.