Szakácsok a hazai csúcson

D. Horváth Gábor
2011. 05. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Gerbeaud-házban tegnap vehette át a két évig tartó Czifray-versenykurzus díjait a 12 nyertes szakács. A legrangosabb hazai szakácsversenyt a Molnár B. Tamás és Bittera Dóra nevével megismert Magyar Gasztronómiai Egyesület rendezi, s az aranyfokozatú elismeréseket Kiss Norbert, Schmitt Pál államfő munkatársa adta át. Molnár B. Tamás elmondta: a magyar szakácstársadalom láthatóan életképes, és saját hajánál fogva próbálja kihúzni magát az évtizedek alatt kialakult lápból. A versenykurzusnak is épp ez a célja: a kézművesség, a szakmák és mesterségek becsületének, méltóságának újraélesztése. Képünkön az abszolút győztes: Horváth Szilveszter, a győri La Mareda étterem szakácsa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.