Szakadás felé tart az MSZP

Kilenc óra sem volt elég az MSZP-frakciónak ahhoz, hogy megbeszéljék és valamilyen döntést hozzanak Gyurcsány Ferenc politikai aktivizálódásáról.

Munkatársainktól
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párt vezetői közül Kovács László alelnök kijelentette, hogy ultimátumként értékelték a volt kormányfő nyilatkozatait, miszerint ha nem a megfelelő ütemben történik az MSZP megújulása, új pártot alapít. Ettől függetlenül várhatóan nem lesz retorziója Gyurcsány utóbbi időszakban bemutatott, a párt hivatalos irányától igencsak távol álló politikájának. Információink szerint a frakció többsége szembehelyezkedett Gyurcsánnyal, voltak, akik a pártból való távozásra szólították fel a politikust. A volt kormányfő pártszavazási kezdeményezése ugyanakkor zöld jelzést kapott. Gyurcsány korábban támogatásáról biztosította a bejegyzés alatt álló Demokrata Pártot. Ennek vezetője, Takács István lapunknak kijelentette, amennyiben a szervezet tagsága úgy dönt, szívesen átadja a pártelnöki tisztséget Gyurcsány Ferencnek.
A politikai elemzők szerint nőtt a pártszakadás lehetősége, mert a Demokrata Párt megalakítása azt jelzi, hogy Gyurcsány sem látja biztosnak az MSZP-n belüli politikai karrierjét, bár a volt kormányfő első számú érdeke – a pártpénzek miatt is – az MSZP átvétele lenne.
Részletek a 3., vezércikk a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.