Szlovén kutakat vett a Mol

Dénes Zoltán
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szerződést kötött a TUS Holding vállalataival Mol Slovenia – a Mol-csoport tagja – tegnap a TUS Oil 19 benzinkútjának megvásárlásáról. A Mol Slovenia 1996 óta van jelen a szlovén piacon kőolajtermékeinek kis- és nagykereskedelmi tevékenységével. A hazai olajipari cég szerint ezzel az akvizícióval az a célja, hogy növelje szlovéniai kiskereskedelmi piacrészesedését és teljesítse ottani növekedési céljait. A megegyezést követően a Mol 37 kiskereskedelmi állomást működtet Szlovéniában. A társaság szándéka, hogy legalább 10 százalékos részesedést érjen el a szlovén üzemanyagpiacon a következő néhány évben – mondta Piry László, a Mol-csoport kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója.
Ugyancsak tegnapi hír, hogy a Mol megegyezett a horvát kormánnyal az INA 2010-es eredménye után fizetendő osztalékról. A megállapodás szerint a felek az javasolják majd az INA részvényeseinek éves közgyűlésén, hogy a horvát energetikai társaság tavaly elért nyereségének felét fizessék ki osztalékként, 50 százalékát pedig fordítsák beruházásokra – közölte tegnap az Mol. A megállapodás alapján 480,5 millió kunát (mintegy 17,5 milliárd forintot) fordítanak osztalékfizetésre. A Mol 47,26 százalékos tulajdonosa az INA olajipari vállalatnak, amelyben a horvát állam részesedése 44,84 százalékos.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.