Sztrájk és tüntetések

MTI
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sztrájkot hirdetett mára Görögországban a magángazdaságban dolgozók vezető szakszervezete, valamint az ADEDY közszolgálati szakszervezeti szövetség, hogy tiltakozzanak a szocialista kormány újabb megszorító intézkedései ellen. Szerdán zárva lesz minden állami intézmény, így a minisztériumok, múzeumok, adóhivatalok és sok iskolában nem lesz tanítás sem a sztrájk miatt. Athén központjába és más görög városokba tüntetéseket jelentettek be. A tervezett munkabeszüntetés ezenkívül várhatóan megbénítja a légi közlekedést, mivel a légiirányítók négyórás sztrájkot hirdettek. Ennek következtében várhatóan számos belföldi járatot törölnek, a nemzetközi járatoknál pedig jelentős késésekre kell számítani.
Görögországban 8 százalékkal csökkent a márciusi ipari termelés éves szinten a februári 4,8 százalékos és a januári 5,2 százalékos visszaesést követően – közölte tegnap az ország statisztikai hivatala. A jelentősre duzzadt államháztartási hiány mérséklését célzó megszorító intézkedések, amelyek között az adók emelése, az állami szektorban dolgozók bére és a nyugdíjak csökkentése is szerepel, visszafogta a gazdasági aktivitást. Ennek a következtében az idén várhatóan három százalékkal csökken a bruttó hazai termék a tavalyi 4,5 százalékos gazdasági visszaesés után.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.