T O T Ó

MN
2011. 05. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel Német- és Olaszországban is eldőlt már a futballbajnoki aranyérem sorsa, azt gondolhatnánk, a totó 19. heti 2. fordulós szelvényén szereplő meccseknek nincs már tétjük. Pedig van, hiszen a nemzetközi szereplésért és a kiesés elkerüléséért még ádáz harc folyik. A Bundesliga 1 zárófordulójában a már élen végzett Dortmund az utolsó előtti Frankfurtot fogadja, ami azonnali fix 1-es lenne, ha nem a vendégek sorsa múlna rajta. A 34 pontos Eintracht esetleges bravúrsikere sem bizonyosan elég az üdvösséghez, ha a két 35 pontos közül a Wolfsburg a Hoffenheimet, a Mönchengladbach pedig a Hamburgot veri idegenben. A látogató kis csapatok közül a Frankfurtnak adjuk a legkevesebb esélyt, a dortmundiak nem éghetnek le Európa második legnagyobb (az első a Barcelona) helyszíni szurkolótábora előtt. A Stuttgart – többek között a bajnoktól érkezett Hajnal Tamásnak köszönhetően – biztosan bent maradt, s most Münchenbe látogat, ahol a Bayern egy győzelemmel még utolérheti a 2. helyen álló Leverkusent. Utóbbi Freiburgban vizitál, edzője, Jupp Heynckes pedig a nyártól a bajorok kispadjára ül, innentől pikáns, mennyire hajtja majd mostani embereit jövőbeli gárdája érdekével szemben. A BL-elődöntős Schalke a 14. pozícióban, de már biztonságban áll, s a szomszédvár Kölnben javíthat utoljára dicstelen hazai bajnoki szereplésén.
Itáliában az utolsóelőtti forduló következik, s a már végső győztes Milan a 11. Cagliarit fogadja méltó ünneplés reményében. A 6., tehát El-induló helyen álló Roma Szicíliában vizitál a pontjai háromnegyedét otthon szerzett Cataniánál, az eggyel mögötte, így jelenleg nemzetközi megméretés lehetősége nélkül rostokló Juventus pedig Parmába látogat. Mindketten szereznek pontot. Az ezüstéremről dönthet a 3. Napoli és a 2. Inter csatája Nápolyban.
Az angol bajnokságból az 5. Liverpool és a 6. Tottenham csatája került a szelvényre, nem véletlenül, hiszen londoni siker esetén helycsere történik a tabellán, ami viszont az El-szereplés lehetősége miatt nem mindegy. Mi mindenesetre a Fulhamet hétfőn 5-2-re kiütött Mersey-partiakra szavazunk inkább, már csak azért is, mert a Tottenhamnek nélkülöznie kell legjobbját, a walesi Bale-t. Szombaton délután a Wembleyben kerül sor az FA-kupa fináléjára a Manchester City és a Stoke között. Előbbi 4., utóbbi 8. a Premier League-ben, de mint tudjuk, a kupa az más műfaj. Azért a Stoke-nek nem adunk sok
esélyt, legfeljebb az ikszre.

Tippjeink
1. Köln–Schalke X
2. Bayern München–Stuttgart 1
3. Dortmund–Frankfurt 1, X
4. Freiburg–Leverkusen X, 2
5. Hamburg–Mönchengladbach 1, X
6. Hannover–Nürnberg 1
7. Hoffenheim–Wolfsburg X
8. Kaiserslautern–Bremen 1, X
9. Manchester City–Stoke 1, X
10. Liverpool–Tottenham 1, X
11. Milan–Cagliari 1
12. Catania–Roma X
13. Parma–Juventus X, 2
+1 Napoli–Internazionale X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.