Támogatást kaptak az első pályázók

Hajdú Péter
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vissza nem térítendő támogatásként három-négy millió forintot nyertek azok a kisvállalkozások, amelyek elsőként nyújtották be pályázataikat az Új Széchenyi-terv kiírásaira – adta hírül tegnap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ). A Mikrovállalkozások fejlesztése című pályázatban támogatáshoz jutó vállalkozások az idei évben újdonságként megjelent Kombinált mikrohitel program keretében ugyanekkora összegű kedvezményes hitelt is jóváírhattak számlájukon. A vállalkozások a tervezett beruházások 45 százalékát fedező támogatásokat a cég fejlesztésére vagy ingatlanvásárlásra fordíthatják. Változás a korábbi rendszerhez képest, hogy a döntést követően a pályázatokat kezelő MAG Zrt. mindenféle szerződéskötési procedúra nélkül kiküldi a nyerteseknek a támogatói okiratot, ezzel is gyorsítva az ügyintézést. S a hitelszerződések életbelépésére sem kell sokat várni, hiszen a finanszírozásért felelős szervezetek is azonnal megkötik a hitelszerződéseket a nyertesekkel.
A parlamentben is szóba kerültek a pályázatok, amikor Szalóki Flórián, az NFÜ főigazgatója az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságán belüli közlekedési és infrastrukturális albizottság ülésén tegnap elmondta, a Közlekedés Operatív Programban jelenleg 578 milliárd forint van. Arra is felhívta a figyelmet, hogy programon belüli átcsoportosításokat kezdeményeztek, amelyre május végéig várnak választ az uniótól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.