Települések külön hajóban

Munkatársunktól
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kimondottan a nemzeti vágta mintájára nyáron eljön a települések közötti nemzeti vitorlázás ideje. Június 18-án Balatonlellén kerül sor a Balatour elnevezésű rendezvényre, amelynek egyik fő eseménye az I. Groupama Nemzeti Kupa és családi nap lesz.
A vitorlásverseny mellett főzőverseny, a települések turisztikai bemutatója, továbbá egész napos családi program kínál szórakozást az érdeklődőknek. A Balatour fővédnöke Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Gál József, az esemény védnöke, földkerülő vitorlázó elmondta, örömmel vesz részt ezen a részletesen megszervezett vitorlásnapon, ahol profi és amatőr egyaránt hajóba ülhet. „A vitorlázásnak van egy sajátos ritmusa, ami nem olyan, mint az autóverseny, hiszen lassabb, nyugodtabb, szemlélődőbb, fantasztikus élményt nyújt, amit mindenkinek meg kellene ismernie. Ez egy életforma” – fogalmazott a szaktekintély.
A délelőtt tizenegy órakor rajtoló versenyen mindenki indulhat, aki vitorlásjogosítvánnyal és érvényes hajópapírokkal rendelkezik, s a szervezők szeretnék, ha a nevezők a nemzeti vágtához hasonlóan egy-egy település vagy szervezet színeiben hajóznának. A hagyományteremtő szándékkal sorra kerülő vitorlás családi napra a rendezők közel tízezer résztvevőt várnak, köztük ismert közéleti személyeket, élsportolókat, sztárokat. Az esemény honlapján többek között Kóbor János, Wolf Kati, Palkovics Krisztián, Sztojan Ivkovics és védnökként Hajdú B. István sportriporter jelezte részvételét a Balatouron.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.