Terítéken a fegyverek

A romagyilkosság-sorozathoz használt fegyvereket ismert fel fényképek alapján Sz. András tanú a Pest Megyei Bíróságon tegnap. A büntetőper tárgyalásán a G. Csaba besenyszögi vadász kiskorú gyermeke, Diána megjegyezte, a házukba betörő támadók egyikét Jánosnak szólították.

Vona Adrienn
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fotó alapján felismerte tegnap a bíróságon Sz. András tanú tegnap azt a Fabarm típusú fegyvert, amivel a vádirat szerint Pető Zsolt, a romagyilkosság-sorozat harmadrendű vádlottja Kislétán és Nagycsécsen is emberéleteket oltott ki. A fegyvert a hatóság a Perényi 1. nevű szórakozóhelyen a feltételezett elkövetők elfogása után foglalta le. Kiss Árpád elsőrendű, Kiss István másodrendű, Pető Zsolt harmadrendű vádlott és egy ismeretlen társuk 2008 márciusában rabolta ki G. Csaba vadászt és családját. G. Csaba házából öt sörétes és két golyós fegyvert vittek el az elkövetők. A Fabarm típusú duplacsövű vadászpuskát G. Csaba, a rablás előtt pár nappal vette meg Sz. Andrástól, aki tegnap a bíróságon becsatolta az ominózus fegyverrel kapcsolatos dokumentációt is.
Miszori László bíró Sz. András tanú mellett meghallgatta G. Csaba lányait is, a tizenhét esztendős Dianát és a tizennégy éves Renátát, akik beszámolták a rablás éjszakáján történtekről. G. Diana a bíróságon azt állította, három vagy négy csuklyás férfit látott a házukban. Elmondása szerint az egyik férfi vékony testalkatú, 170 centiméter magas és dülledt szemű volt, míg a másik elkövetőt sportos testfelépítésűnek vélte. A további két támadóról a sértett nem tudott pontos személyleírást adni, de azt leszögezte, a dülledt szemű elkövetőhöz hasonló személyt a tárgyalóterembe nem lát. A fiatal lány megjegyezte, a házukba betörő maszkos férfiak egyikét társai Jánosként szólították. G. Diana a bíróságon azt a korábbi vallomását is fenntartotta, ami szerint a rablás előtt pár nappal a házuk közelében egy gyanús, sötétített üvegű Mercedes típusú autót látott, amiben két „maffiózószerű” személy ült.
G. Diana húga, G. Renáta sértett már kevesebb konkrétumra emlékezett, és a bíróságon és többször sírva is fakadt.
A tanácselnök a G. család meghallgatása végén ismertette a nyomozás során készült video- és fényképfelvételeket. G. Csaba a fegyverek fotóját látva többet ismerősnek, a Mauser típusú fegyvert a sajátjának vélte. Ez a golyós puska a vádiratban is szerepel, ugyanis feltételezhetően Kiss Árpád Tiszalökön ezzel lőtte szíven Kóka Jenőt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.