Tiltakozik a teátrumi társaság

Tölgyesi Gábor
2011. 05. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tiltakozik a Magyar Teátrumi Társaság amiatt, hogy Vasvári Csaba, a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatója vezetői megbízatását annak lejárta előtt több mint két évvel visszavonta a város önkormányzata. – A művészeti élet szabadsága megsértésének tartjuk, hogy bármely fenntartó a művészeti tevékenység tartalma felett engedélyezési, jóváhagyási kontrollt gyakoroljon, megszabja a művészeti közreműködők foglalkoztatásának módját, tartalmát. Abszurd és jogsértő, hogy a kulturális alpolgármester előterjesztésére a művészeti tevékenységet közvetlenül befolyásoló kötelezettségek nem vagy nem a fenntartói elvárásoknak megfelelő teljesítése esetére a fenntartói támogatási előirányzatok zárolását helyezi kilátásba – áll a társaság közleményében.
A társaság kezdeményezi, hogy az előadó-művészeti törvény tartalmazzon a művészeti tevékenységbe fenntartói beavatkozást tiltó rendelkezéseket. A társaság alapítója, a Mozaik Művészegyesület bejelentette: a Mozaik-színészünnepet és Kaszás Attila-díj jótékonysági gáláját a jövőben nem Székesfehérvárott tartják. Az idei Kaszás Attila-díjat vasárnap este Mucsi Zoltán kapta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.