Tiltólistára tett szíriai politikusok

Munkatársunktól
2011. 05. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Maher el-Aszadot, a szíriai elnök testvérét jelölte meg az Európai Unió a szíriai tüntetők elleni erőszakos fellépés fő végrehajtójaként – írta az MTI. Az EU hivatalos lapjában tegnap jelent meg annak a 13 személynek a neve, akiket aznaptól beutazási tilalommal és vagyonuk zárolásával sújtottak az arab országban lezajlott tiltakozó akciók erőszakos elnyomásáért.
Szerepel a listán Ibrahím as-Saar belügyminiszter, Ali Mamluk, a titkosszolgálat irányítója, a hírszerzés és katonai milíciák több vezetője, maga az államfő azonban nem szerepel a listán, de az unió értésre adta, hogy a névsor tovább fog bővülni. Az EU-tagállamok a múlt heti elvi megállapodást követően hétfőn döntöttek hivatalosan a szankciókról, amelyek a hivatalos lapban való megjelenéssel egy időben léptek életbe.
Catherine Ashton, a közösség kül- és biztonságpolitikai főképviselője szerint a szankciók célja a szíriai vezetés politikájának azonnali megváltoztatása.
Szíriában folytatódott a tüntetések letörése. Helyi beszámolók szerint tankok nyomultak be Hama város központjába, s letartóztatások voltak Banijászban és Homszban is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.