Több tanú is Kaiseréket igazolta

Csibra Tibor
2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismeretlen helyen tartózkodik, ezért nem sikerült elővezetnie a hatóságnak tegnap azt a tanút, akinek vallomása alapján hamis tanúzással vádolták meg a 2002-es, nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás miatt tényleges életfogytiglanra ítélt, majd az ügyben idén januárban jogerősen felmentett Kaiser Ede egykori barátnőjét, illetve a nő családját.
Miként megírtuk, a véres móri bankrablás elkövetőinek egyike, Weiszdorn Róbert, illetve a Kaiser ellen folytatott újabb eljárás idejére a hatóságok felfüggesztették a Gy. Anita és szülei ellen folytatott büntetőpert, s az e héten indult újra. Bár bebizonyosodott, hogy Kaisernek nincs köze a vérengzéshez, és a móri támadás idején más bűncselekményt sem követett el, az ügyészség továbbra is fenntartja, hogy a Gy. család tagjai hamisan tanúskodtak, amikor azt állították, hogy a bankrablás idején Kaiser Ede a csepeli lakásukon tartózkodott.
A Pesti Központi Kerületi Bíróságon Vasvári Csaba büntetőtanácsa tegnap azt a három tanút hallgatta meg, akik a vádlottakkal egybehangzóan állítják, hogy 2002 május 9-én délben, a móri vérengzés idején telefonon beszéltek Kaiserrel, aki a történtek előtt egy autót vásárolt, azt összetörte, és a kocsi biztosítási ügyeit intézte.
Érdekesség, hogy a nyomozó hatóságok a példátlan bűncselekmény vizsgálatakor nem tartották fontosnak, hogy a Kaiser Edének alibit igazoló tanúk vallomásait felvegyék, őket csak évekkel később hallgatták meg, holott az akkori vádlott híváslistáiból őket is azonosították a szakemberek.
Parti Ágnes, a Gy. család védője lapunknak elmondta, hogy ezeket a listákat, illetve tanúkat a Kaiser Ede elleni első eljárásban is igyekeztek csatolni a bizonyítékok közé, de az ügyészség akkor megakadályozta ezt. A Gy.-ék elleni eljárásban – a móri ügy fejleményeinek tükrében – az ügyészség némileg módosította a család elleni vádiratot, amely továbbra is azt firtatja, hogy hol volt Kaiser Ede a bankrablás időpontjában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.