Totó

Munkatársunktól
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Formabontó szelvény a totón, hiszen négy bajnokságra, a német és az olasz mellett az angolra és a spanyolra is figyelnünk kell. Igaz, utóbbi kettő csak egy-egy találkozóval képviselteti magát, ám a Manchester United– Chelsea az év meccse a Premier League-ben. Az előző körben a Chelsea három pontra megközelítette az éllovast. A házigazda már tegnapi BL-meccsén is a derbire gondolt, amelyen neki a döntetlen is aranyat érhet, s szerintünk meg is lesz. A Primera Divisiónban a Real Madridnak már csak matematikai esélye van a bajnoki címre, a 6. Sevilla hazai pályán jóval motiváltabb lehet.
A Bundesligában már biztos első Dortmund Brémában vélhetően egy ponttal is beérné, a Leverkusennek viszont kell a három pont a Hamburg ellen, hogy ünnepelhesse a második helyét. A BL-selejtezős bronzéremért folyó párharcban a Bayern München két pont előnyben van a Hannoverrel szemben, s a bajoroknak az utolsó helyen álló St. Paulihoz látogatva könnyebb dolguk lesz. A kiesés ellen küzdő Wolfsburg számára létkérdés, hogy legyőzze a Kaiserslauternt. A Serie A-ban a Milan római győzelmével szombaton este már bajnok lenne, gyakorlatilag a döntetlennel is, de a Farkasok a BL-selejtezős negyedik helyre hajtva elnapolhatják az ünneplést. Az Internek a második helyhez vernie kell a Fiorentinát, mert különben leccei győzelmével a Napoli eléje kerül. A Lecce persze az életéért harcol a kiesést jelentő 18. helyen, egy ponttal a jelen helyzet szerint bent maradó Sampdoria mögött. A genovai városi rangadó pikáns lesz.

Tippjeink:
1. Bremen–Dortmund X
2. Leverkusen–Hamburg 1
3. Nürnberg–Hoffenheim X, 1
4. Schalke–Mainz 1, X
5. St. Pauli–Bayern München 2
6. Stuttgart–Hannover X, 1
7. Wolfsburg–Kaiserslautern 1
8. Manchester United–Chelsea X
9. Sevilla–Real Madrid 1, X
10. Roma–Milan 1, X
11. Lecce–Napoli 2, X
12. Udinese–Lazio 1, 2
13. Internazionale–Fiorentina 1
+1 Genoa–Sampdoria X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.