Tüntetések

MN
2011. 05. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Százezrek, sőt milliók vonultak fel tegnap, május elsején a munka ünnepe alkalmából, sok helyütt magasabb béreket és jobb munkakörülményeket követelve. Görögországban (képünkön) a megszorító intézkedések ellen demonstráltak, míg Németországban közel négyszázezren vettek részt a mintegy négyszáz szakszervezeti rendezvényen, többen a szélsőjobboldal térnyerése ellen is tüntettek. Jobb munkakörülményeket és magasabb béreket követelve mintegy 200 ezren gyűltek össze Isztambulban, a központi Taksim téren, ahol 34 évvel ezelőtt halottai voltak a felvonulásnak. A felvonulók előtt ismét megnyitott térre csak biztonsági ellenőrzés és motozás után engedték be a rendőrök az embereket.

Fotó: AFP/LOUISA GOULIAMAKI

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.