Újabb holttestek Mexikóban

Hírösszefoglaló
2011. 05. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mexikó északi, Durango tartomány azonos nevű székhelyének határában újabb emberi maradványokat találtak a hatóságok helyi idő szerint csütörtökön. Ezúttal 25 holttestet ástak ki a térségben meglelt tömegsírokból, amelyekben április eleje óta már 144 ember maradványaira bukkantak a rendőrök. Feltehetőleg mindegyik elhunyttal drogbandák tagjai végeztek. A csütörtöki bejelentés előtt kedden és szerdán 17 holttestet találtak ugyanott – emlékeztetett a távirati iroda. Egyelőre egyetlen áldozatot sem sikerült azonosítani, és azt sem tudják a hatóságok, hogy mely drogkartell végezhetett velük. Az azonosítások több hetet vehetnek igénybe.
Mint arról beszámoltunk, Durangón kívül San Fernando városban is találtak áprilisban tömegsírokat, azokban összesen 183 halott ember volt eltemetve. A San Fernandó-i áldozatokról kiderült, hogy az egyik leghatalmasabb és legkíméletlenebb kábítószerkartell, a Los Zetas emberei gyilkolták meg őket.
Az elmúlt bő négy évben, amióta Felipe Calderón mexikói elnök a katonaságot is beveti a kábítószer-kereskedők elleni harcban, mintegy 37 ezer embert öltek meg az észak-amerikai országban.
Szerdán Mexikóváros egyik peremkerületében öt lefejezett holttestet talált a rendőrség, rajtuk olyan jellel, amely valószínűsíti, hogy drogbandák közötti ellenségeskedések áldozatairól van szó. A holttestek közül négyre egy autóban bukkantak rá, míg az ötödikre a kocsi közelében, egy műanyag zsákban.
Ugyan a mexikói főváros nem sokat érez az országnak elsősorban az északi területeit sújtó drogháborúból, a közelben, Mexikóvárostól nyugatra már többször előfordultak a kábítószerrel összefüggésbe hozható halálos bűncselekmények.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.