időjárás 14°C Eufrozina , Kende 2022. szeptember 25.
logo

Újra megnyitott akta

Csibra Tibor
2011.05.21. 22:00

Előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés, illetve lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt vádat emelt tegnap, és életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a Fővárosi Főügyészség F. Sz. Attila ellen. A férfi az 1999-es budapesti, úgynevezett órásgyilkosság terheltje volt, majd négy év múlva jogerősen felmentették. Az előzetes letartóztatásban töltött évei miatt kártérítési keresetet nyújtott be, az eljárás végén 25 millió forintot ítéltek meg neki.
Az újabb vádirat szerint F. Sz. Attila hat évvel ezelőtt kábítószer-kereskedelemmel kezdett foglalkozni, ekkor kapcsolatba került két férfival, D. Kornéllal és K. Zsolttal, akiktől nagyobb összeget kapott kölcsön. A vádlott és a hitelezők között később többször is összetűzés volt a visszafizetendő pénz miatt. A társaság tagjai három éve egy budapesti, III. kerületi házban újra találkoztak. A vádirat tartalmazza: F. Sz. Attila tudta, hogy D. Kornél nagy mennyiségű pénzt, illetve kábítószert tart a lakásban, ezért előre elhatározta, hogy megöli üzlettársait, és elrejti holttestüket. A vádlott a ház konyhájában lelőtte a sértetteket, majd – szakképzett boncmester lévén – feldarabolta az áldozatokat, a maradványokat Balatonboglár és Balatonlelle között egy nádasban elásta. A két áldozatot eleinte eltűntként tartották nyilván a hatóságok, míg 2009-ben megtalálták a tetemeket a Balatonnál. F. Sz. Attilát nyolc éve mentették fel az órásgyilkosság vádja alól, a bűncselekmény neve abból ered, hogy egy Fő utcai órásmestert agyonlőttek üzletében, és 15 millió forint értékű időmérőt vittek el tőle. Ezek egy részét F. Sz. Attila lakásán találták meg, társa is ellene vallott, a bíróság mégis szabadon engedte.
Úgy tudjuk, a 25 milliós kártérítést a vádlott a drogkereskedelembe fektette. Információink szerint a rendőrség újra megnyitotta az órásgyilkosság aktáit.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.