Újra Red Bull-os felvezetéssel

AUTÓSPORT

2011. 05. 27. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sikeres esztendők után tavaly elmaradt, idén viszont újra lesz Red Bull-os „felvezetése” a Forma–1-es autós gyorsasági vb Magyar Nagydíjának. A július 31-i hungaroringi futam előtt bő egy hónappal, június 19-én, vasárnap a budapesti belvárosban a Lánchídon a regnáló világbajnok, nem mellékesen az idei sorozatban is már komoly pontelőnnyel vezető német Sebastian Vettel, a Red Bull-istálló versenyzője is átszáguld majd; a levegőben pedig többek között a Red Bull Air Race világbajnoki sorozat két műrepülő klasszisa, az osztrák Hannes Arch, valamint Besenyei Péter is bemutatót tart.
Balogh Gábor sportügyekért felelős miniszterelnöki tanácsadó – korábbi világbajnok, olimpiai ezüstérmes öttusázó – már szeptemberben hozzákezdett az egyeztetésekhez, s tegnap bejelenthette, hogy sikerrel járt.
– Fontosnak tartottam, hogy egy év szünet után újra sor kerülhessen erre a rendezvényre. A sportszakmai szempontok mellett jelentős a turisztikai vonzata, emeli az országimázst, a belváros presztízsét; az osztrák televízió mellett az Eurosport is forgat majd nálunk. Ez a bemutató a világbajnok Vettellel és a szintén autóba ülő Sebastien Buemivel (a Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso svájci pilótája – a szerk.) kiváló felvezetése lesz a Forma–1-es Magyar Nagydíjnak. Gyulai Zsolt, a Hungaroring Zrt. elnök-vezérigazgatója mindenben partner volt, mi több, a rendezvény költségvetését a zrt. állja – tájékoztatott Balogh Gábor, aki úgy gondolja, hogy a közel egész napos rendezvénynek – amelynek bázisa a Magyar Tudományos Akadémia parkolója lesz a Roosevelt téren – százezer látogatója is lehet a Duna két partján, valamint a hidakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.