Vajna: Lehet még magyar Harry Potter

Igyekszem nagyon demokratikus rendszert létrehozni, amelyben a támogatásokról döntők a korábbiaktól eltérően számon kérhetők lesznek, és szélesebb látókörrel, részben pontrendszer alapján, részben a saját ízlésüknek megfelelően bírálják majd el a filmterveket – nyilatkozta lapunknak a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozásáról Andrew G. Vajna, aki bízik abban, hogy a producerek megtalálják majd a művészfilm és a közönségfilm közötti hidat. A kormánybiztos szívesen látna a mozikban évente legalább egy egész estés magyar animációs filmet is.

Tölgyesi Gábor
2011. 05. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti filmszakma megújításával megbízott szakember szerint az a kétmilliárd forint, amelylyel a filmalap rendelkezik, az idén három-négy játékfilmre, forgatókönyvek fejlesztésére, a forgatókönyv-írói szakma oktatására lesz elegendő. Andrew G. Vajnát kérdeztük arról is, mi igaz abból a bulvárhírből, amely szerint Liszt Ferencről készítene játékfilmet; beszélt lapunknak a Korda Filmstúdióhoz fűződő viszonyáról, és arra is válaszolt, lesz-e hazánkban olyan mozi, amely játszani is fogja a magyar filmeket. A magyarországi mozik több mint 90 százaléka ugyanis külföldi kézben van.

Interjú a 14. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.