Vallatott özvegyek

Munkatársunktól
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kihallgatták Oszama bin Laden Pakisztánban fogva tartott három özvegyét és több lányát az amerikai felderítő szolgálatok – jelentette a CNN. Az amerikai hírtelevízió szerint az özvegyek ellenségesen viselkedtek a nyomozókkal, és csak a legidősebb válaszolt a kérdésekre. A kihallgatáson a pakisztáni hírszerzés emberei is jelen voltak. A három feleséget – ketten szaúdiak, egyikük jemeni – élve találták meg Bin Laden 13 gyermekével és unokájával együtt abban a házban, amelyben egy amerikai kommandó május 2-án Abbottábádban megölte az al-Kaida vezetőjét. Nevük elhallgatását kérő pakisztáni illetékesek szerint a legfiatalabb özvegy, a 29 éves jemeni Amal Ahmed Abdulfattáh – aki a támadásban megsebesült a lábszárán – elfogása után elmondta a pakisztáni nyomozóknak, hogy Bin Laden és családja öt éve élt ebben az abbottábádi villában.
Közben az amerikai ABC tegnap közölte, Oszama bin Laden meg akarta gyilkoltatni Barack Obama amerikai elnököt. A hírtelevízió szerint a likvidáláskor talált számítógépes adatbázis segítségével az amerikaiak 10 nap alatt többet tudtak meg az al-Kaidáról, mint az elmúlt 10 év alatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.