Védjegy a falusi turizmusnak

Munkatársunktól
2011. 05. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szállodákon megszokott csillagok helyett napraforgóval minősítenék majd az agrárturisztikai vállalkozásokat. Az egytől négy virágig terjedő védjegyrendszert Csizmadia László, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének elnöke ismertette. A Nemzeti Falusi és Agroturizmus védjegy hatálya kiterjedne mindazon magánszemélyekre és vállalkozásokra, akik megfelelnek a pályázati feltételeknek, és teljesítik a minőségi követelményeket.
Hazánkban a falusi turizmus a nyolcvanas években kezdett el éledezni, ám szabályozása a mai napig hagy maga után kivetnivalót. Erről, valamint az ágazat helyzetéről és fejlesztési lehetőségekről volt szó volt az Országgyűlés sport- és turizmusbizottsága kastélyok, várak, falusi turizmus albizottságának tegnapi ülésén. Csizmadia László szerint a szálláshely-szolgáltatási tevékenység folytatásáról szóló 2009-es kormányrendelet több ponton módosításra szorulna, mert egyes részei nem életszerűek. Ilyen például a falusi szálláshely fogalmának meghatározása. – Ebbe a körbe kellene tartozzon minden olyan egyéb szálláshely, amelyet faluban, tanyán vagy kisvárosias-falusias lakókörnyezetben létesítettek, és ahol lehetőség van a falusi életkörülmények, helyi szokások és a kultúra, valamint mezőgazdasági hagyományok komplex megismerésére, adott esetben pedig az azokon való részvételre – jelentette ki a szakember.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.