Visszamennek Fehérvárra

Ch. Gáll András
2011. 05. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lesz söprés a férfi bajnoki döntőben: a Szolnoki Olaj tegnap a Tiszaligetben 76-66-ra legyőzte az Albacompot, ezzel összesítésben 2-1-re szépített a három nyerésig tartó sorozatban. A negyedik összecsapást hétfőn 20.15 órakor rendezik Székesfehérváron.
Pór Péter, a hazaiak edzője kihagyta a kezdő ötösből az eddig betliző Budimirt, aki – némi meglepetésre – a cserepadról sokkal többet hozzá tudott tenni a játékhoz. Hullámzó volt a küzdelem, a vendégek legnagyobb előnye 10-17-nél mutatkozott, aztán 46-37-nél a Szolnok látszott győztesnek, de a látogatók immár megszokott lelkierejükkel – és Simon Balázs parádés kosaraival – innen is felálltak (56-59). Ám ettől kezdve már nem kegyelmezett az első két meccs „vesztő embere”, Horváth Ákos (20 pont) és Obie Trotter (16) vezérelte alapszakaszgyőztes. Az sem ártott az olajosoknak, hogy Keller Ákost, a kék-fehérek fiatal centerét kifújták a bírók a negyedik negyed elején, ugyanakkor Báder Mártonnak, a hazaiak óriásának elnézték ötödik faultját… A hibát hibára halmozó Valovics, Pálla, Győrffy bírótrió azzal tette fel a koronát „teljesítményére”, hogy nem vette észre, amikor Hanga Ádám, a látogatók válogatott hátvédje a gyűrűből, alulról pöckölte ki a behulló labdát…
Ám így is nyert a házigazda, s a két csapat visszatérhet hétfőn Székesfehérvárra.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.