Zsinórban negyedszer bajnok a Győr

Munkatársunktól
2011. 05. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tökéletes NB I-es szezonbeli mérlegét megőrizve másodszor is – szombaton vendégként 28-25-re – legyőzte a Debrecent a Győr, ezzel megvédte címét a női kézilabda-bajnokságban. Mi több, Konkoly Csaba együttese zsinórban negyedszerre, összesítésben pedig nyolcadszorra bizonyult a legjobbnak a magyar pontvadászatban.
A két együttes múlt szombati, győri csatájában a vendég DVSC húsz percig jól tartotta magát, ám a folytatásban már a hazaiak akarata érvényesült, s végül 34-26-ra nyertek. A visszavágón hasonlóképpen alakult a helyzet: a Debrecen ezúttal is tapadt az esélyesebb címvédőre, amely megint a 20. perc táján rázta le magáról a riválist, és a félidőre ötgólos előnyt szerzett. Ám a hajdúságiak ezúttal nem hagyták magukat, fokozatosan felzárkóztak, s a 49. percben – 23-23-nál – be is érték a győrieket. A vezetést átvenni azonban nem tudták, jó öt percig lehorgonyoztak a csapatok a döntetlennél, mígnem a bajnok képes volt újítani, ellépett 28-23-ra, s a végjátékban a Debrecen már csak szépíteni tudott.
Ebben az összeállításban az utolsó sikerét aratta a Győr. A jobbszélső Katarína Mravíková visszavonul, Aureliana Bradeanu további szolgálataira pedig a vezetők nem tartanak igényt. (A balátlövő sorozatban jó teljesítménnyel igyekszik rácáfolni e döntés helyességére, szombaton például hét gólt szerzett.) A csapat három világklasszissal – Heidi Löke, Andrea Lekics, Jovanka Radicsevics – erősödik, így idehaza jövőre is az első számú esélyes. Persze végre Bajnokok Ligáját szeretne nyerni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.