160 ezren fogtak össze a szeméthalmok ellen

Számtalanszor találkozunk a figyelmeztetéssel, hogy ne dobjuk el a zsebkendőt, a rágót, az üdítősflakont vagy ami épp a kezünkben van. Valóban, legésszerűbb egyszerűen nem szemetelni, de mi legyen azzal a többtonnányi lommal, ami már ott tornyosul az út mentén vagy erdőkben?

MN
2011. 06. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány az önkéntesség európai évének apropójából hirdette meg Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját. 2011. május 21-én több mint 160 ezer önkéntes – köztük a Szerencsejáték Zrt. csapata – csatlakozott a „TeSzedd 2011 – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” elnevezésű kezdeményezéshez, hogy együttes erővel vegye fel a harcot az illegális lerakók ellen.
– Minden hasonló megmozdulásban szívesen veszünk részt. Az akció népszerűségét mutatja, hogy több kollégánk a családjával, kisgyerekével együtt érkezett. Nagy örömünkre csapatunk a Budapesti Corvinus Egyetem diákszervezetének, a HaKöSz-nek tagjaival is kibővült, sőt, amint a helyi lakosok is felfigyeltek ránk, közülük is többen lapátot ragadtak és csatlakoztak. Így összesen közel százan gyűltünk össze – mondta Tulik Ágnes, a Szerencsejáték Zrt. szóvivője. – Úgy hisszük, mindenkinek először a saját háza táján érdemes körülnéznie, ezért a X. kerületi, Fehér úti irodaépületünk mögött található erdős területet vettük „kezelésbe”: a nap végére mintegy 60 köbméter szemetet sikerült összeszednünk.
Az önkéntesek erőfeszítése országszerte látványos eredményhez vezetett. Aki esetleg kedvet kapott, ne habozzon! Nem kell ugyanis megvárnunk a következő kezdeményezést: néhány mozdulattal bárhol, bármikor sokat tehetünk környezetünkért!

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.