A csíra a bűnös, de a járvány csendesedik

A hét végén kétséget kizáróan bebizonyították a hatóságok, hogy egy alsó-szászországi biokertészetből származó növényi csíra terjesztette a hasmenéses járványt Németországban.

Munkatársunktól
2011. 06. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bizonyos jelek azt mutatják, hogy a járvány csendesedik, ám még mindig csaknem nyolcszázan vannak életveszélyes vagy válságos állapotban. Német források idézték az Egészségügyi Világszervezet regionális igazgatóját: Jakab Zsuzsanna hangsúlyozta, hogy a mostanihoz hasonlóan súlyos, úgynevezett EHEC-járvány még nem volt Európában. Több szakértő úgy véli, hogy néhány egyetemi hallgató otthon, házi körülmények között is elő tud állítani olyan biológiai fegyvert, amelyre valamikor az ötvenes évek titkos stratégiaifegyver-fejlesztési programjaiban még dollármilliókat költöttek. Faludi Gábor orvos ezredes, az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatalának főosztályvezetője megerősítette: a biológiai fegyverek előállítása sokak számára könnyen hozzáférhetővé vált.

Részletek a 4. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.