A Hattyúlovagtól a Parsifalig

Gyermekelőadással bővül az idei Budapesti Wagner-napok kínálata: a Lohengrin ifjúsági változatát Hamar Zsolt átdolgozásában, az ő vezényletével és Novák János, a Kolibri Színház igazgatója rendezésében adják elő június 4-én és 5-én – hangzott el tegnap a Művészetek Palotája (MűPa) hat éve futó, nemzetközi téren is komoly sikereket felmutató fesztiváljának idei első sajtótájékoztatóján.

Vakulya Eszter
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már nincs jegy a Hattyúlovag címmel futó gyermekelőadásra, viszont exportképesre tervezték, így várhatóan később máshol is bemutatható lesz.
A Budapesti Wagner-napok programsorozatában június 9-én (majd 12-én és 18-án) bemutatják az eredeti Lohengrint is Marton László rendezésében és a Wagner-napok ötletgazdája, Fischer Ádám vezényletével, aki egyébként az összes felnőttelőadás karmestere lesz. Ez az előadás a MűPa és a Magyar Állami Operaház közös produkciója lesz, idén háromszor szólal meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Elsát Camilla Nylund, Ortrudot Petra Lang, Lohengrint Kovácsházi István, Henrik királyt Alfred Muff, Telramundot pedig Perencz Béla énekli.
A Trisztán és Izolda újra megszólal, június 10-én és 13-án, s ezúttal is olyan nemzetközi sztárok lépnek színpadra, mint például Christian Franz, Evelyn Herlitzius, de hallhatjuk Németh Juditot, Tomasz Koniecznyt és Jan-Hendrik Rooteringet.
A Parsifal június 17-én és 19-én lesz látható, ez egyben a fesztivál záróprodukciója is, ebben Hanno Müller-Brachmann, Kováts Kolos, Eric F. Halfvarson, Christian Franz, John Wegner és Waltraud Meier énekli a főbb szerepeket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.