A leggyilkosabb tornádó

MN
2011. 06. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Egyesült Államok legsúlyosabb tornádókatasztrófájának bizonyult a Missouri állambeli Joplint vasárnap megtépázó szélvihar, miután legalább százhuszonháromra emelkedett a természeti csapás halálos áldozatainak száma tegnap – írta a Reuters. Mióta statisztikát vezetnek a forgószelekről, a mostani a legsúlyosabb. A porig rombolt településen továbbra is kutató- és mentőalakulatok próbálnak a túlélők nyomára bukkanni. A vihartölcsér egy kilométer széles és hét kilométer hosszú sávban mindent lerombolva száguldott végig az ötvenezer ember lakta Joplinon, ahol mintegy hétszázötven sérültet és ennél is több eltűntet hagyott maga után. Közben Oklahoma és Kansas államokban is halálos áldozatokat követeltek a viharok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.