A világpiacra termelnek a pécsi üzemben

Bodacz Péter
2011. 06. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elindította világpiaci termelését a Huawei pécsi üzeme. A kínai távközlési hálózati eszközgyártó – amely hazánkban a Vodafone hálózatfejlesztését végzi – eddigi, 2009 óta tartó tesztüzemét fejlesztette fel. Ez azonban érdemi változást csak a profitban hoz: a Huawei 2009-es bevétele 0,3 milliárd dollár volt, jövőre már hárommilliárd dollárral számolnak. A gyártás továbbra is a pécsi Elcoteq üzemében zajlik. A sajtó munkatársainak tartott tegnapi üzembejárás kapcsán Páva Zsolt, Pécs polgármestere kifejtette: a Huawei hazai beruházásáért és kapacitásnöveléséért a magyar kormány komoly erőfeszítéseket tett, s külön öröm, hogy mindennek Pécs ad otthont. A polgármester nem közölte, hogy a Huawei milyen állami ösztönzésben részesült.
William Chen, a cég európai termelési centrumának vezetője kiemelte: a Huawei további célkitűzései újabb munkaerő-toborzást tesznek szükségessé. A gyártáskapacitás egyik globális központjának létrehozása után az Európát, a Közel-Keletet és Észak-Afrikát lefedni hivatott logisztikai központon dolgoznak – konkrétumok azonban nincsenek, keresik a helyszínt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.