Adócsalással vádolják Gáspár Győzőt

2011. 06. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feltehetőleg ősszel áll a Salgótarjáni Városi Bíróság elé az adócsalással és közokirat-hamisítással megvádolt televíziós szereplő Gáspár Győző, a felesége és egyik ismerősük, akik az ügyészség szerint több mint 22 millió forinttal rövidítették meg a költségvetést. Gáspárék ellen még áprilisban emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség, miután a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyi nyomozói lezárták az ellenük indított vizsgálatot.
Bóna Gyula, a Nógrád Megyei Főügyészség szóvivője lapunknak elmondta: a vizsgálat azután indult, hogy kiderült, 2005-ben és 2006-ban a házaspár nem szerepeltette adóbevallásában az egyik kereskedelmi televízión sugárzott show-műsorból, illetve szerzői jogdíjakból származó bevételét, és nem fizette meg a személyi jövedelemadót. Az elsőrendű vádlott családfőnek van egy 2003-ból származó, néhány százezer forintos adótartozása is, ezért többrendbeli adócsalással vádolják. A vádirat szerint a férfi – összesen 11,2 millió forint értékben – adócsalást és magánokirat-hamisítás követett el. Feleségének egyrendbeli, az adóbevételt jelentős mértékben csökkentő adócsalás és egyrendbeli magánokirat-hamisítás miatt kell felelnie. Az ügyészség az elcsalt összegnek megfelelő vagyonelkobzást indítványozott. Az elsőrendű vádlott hárommillió forintot fizetett meg adósságából.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.