Adót csalt a Véderő vezetője?

Munkatársunktól
2011. 06. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordulatokban gazdag volt a Véderő nevű szervezet verekedős vezetőjének tárgyalása a Gyöngyösi Városi Bíróságon. Eszes Tamást bűnösnek találták hivatalos személy elleni erőszak vádjában, és egy év hat hónap börtönre ítélték, négy évre felfüggesztve. Eszesnek azért kellett bíróság elé állnia hivatalos személy elleni erőszak vádjával, mert állítólag nekiesett Gyöngyöspata jobbikos polgármesterjelöltjének, majd megpróbált ellenállni a rendőri intézkedésnek, ami után őrizetbe vették. Súlyosbító tényezőnek számított az eljárás során az ittas befolyásoltság és az, hogy korábban már volt hasonló ügyek miatt büntetve. A vádlott és ügyvédje felmentésért fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.
Eszes Tamás tagadta, hogy megverte volna a jobbikos politikust, az ügyben a bíróság később jár el, várhatóan garázdaság vétsége miatt.
Miután a Gyöngyösi Városi Bíróságon lekerült a bilincs Eszes Tamás kezéről, jött a váratlan fordulat. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal emberei csaptak le a Véderő vezetőjére, s Egerbe szállították kihallgatásra adócsalás gyanúja miatt. A Hír TV formációi szerint Eszes több vagyonvédelmi kft.-t működtetett, s 141 valótlan számlát állított ki 35 millió forint értékben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.