Ajánlásokkal segítene az unió

Hírösszefoglaló
2011. 06. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamennyi tagállam számára országra szabott, egyedi ajánlásokat ad ki kedden az Európai Bizottság annak érdekében, hogy az unió minél összehangoltabb választ tudjon adni a nemzetközi gazdasági válság kivezetéséből eredő problémákra, illetve a lehető leggyorsabb növekedést és legszélesebb körű munkahelyteremtést tudja elérni.
Az ajánlások elkészítése az úgynevezett európai szemeszter része – írja a távirati iroda. A féléves egyeztetési mechanizmus az úgynevezett éves növekedési felmérés kiadásával kezdődött. Ezt az Európai Bizottság készítette el januárban, és benne a szigorú államháztartási konszolidációt, a strukturális reformok folytatását és a növekedést ösztönző intézkedéseket jelölte meg feladataként. A brüsszeli bizottság a nemzeti stabilitási, konvergencia- és reformprogramok alapján készíti el országspecifikus értékeléseit és ajánlásait, amelyeket hivatalosan az e heti strasbourgi ülésén hagy jóvá és tesz közzé. Az ajánlásokhoz várhatóan politikai támogatást adnak a tagországok állam- és kormányfői, majd júliusban hivatalosan a pénzügyminiszterek is jóváhagyják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.