Alföldi igazgató marad

Írásbeli figyelmeztetést kapott Alföldi Róbert a Nemzeti Erőforrás Minisztérium vezetőjétől. Réthelyi Miklós ezt megelőzően több mint félórás zártkörű megbeszélést folytatott tegnap délután a Nemzeti Színház igazgatójával. A miniszter a színidirektort a színház május 20-i sajtótájékoztatóján tett, egy újságírót sértőnek minősíthető megjegyzése miatt kérette magához.<br />

Tölgyesi Gábor
2011. 06. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról lapunk is beszámolt, múlt pénteki sajtótájékoztatóján Alföldi Róbert szóváltásba keveredett a Nemzeti 1 Televízió munkatársával. Sinkovits Szilvia, miután elismerte, látatlanban tartja „provokatívnak és megosztónak” a Nemzeti előadásait, viszont látta Madách Imre Az ember tragédiájának római színében az „orális jelenetet”, több pengeváltás után Alföldi azzal zárta mondandóját: „önnek pedig kívánok ilyen orális szexet, innentől kezdve egész életében.”
Másnap a Jobbik és a KDNP Alföldi leváltását követelte Réthelyi Miklóstól, a miniszter felvetette Alföldi távozásának a lehetőségét. A Jobbik erre hivatkozva tegnapi közleményében hazugnak nevezte a minisztert.
Szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón értelmezte saját szavait a Nemzeti vezetője: az újságírónőnek a semmit kívánta: a kifogásolt jelenetben, amit Madách orgiaként ír le, ugyanis nincs tényleges szexuális aktus, míg a színészek fürdőruhában vannak.
Blaskó Péter, a Nemzeti Színház Kossuth-díjas színművésze is felszólalt Alföldi Róbert mellett. Mint mondta, érthetetlennek tartja, hogy a magyar parlamentben Alföldi Róbert elszólása vegye el az időt az ország súlyos gondjai elől.

Továbbiak a 14. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.