ANNO

MN
2011. 06. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

64 éve
Szemlécske
Olvassuk: „A fővárosi iskolák igazgatói a nagybankok államosítása mellett.” Ezek után el lehetünk készülve rá, hogy a bankigazgatók az iskolák államosítását fogják követelni.

Nemrégen idéztük Révai Józsefet, hogy Magyarország nem lesz sem Franciaország, sem Görögország. Most viszont Szakasits Árpád állapította meg: „Nem akarunk sem Törökország, sem Görögország lenni.” Reméljük: a világ összes többi országának felsorolására is sor kerül. Mert: semmilyen más ország nem akarunk lenni!

Meztelen ember az autóban
Csütörtökön hajnalban egy taxisofőr teljesen meztelen férfit vitt be kocsiján a főkapitányság központi ügyeletére. Az illető, T. János vízvezeték-szerelő elmondotta, hogy éjszaka két óra tájban a Dózsa György úton három férfi megtámadta, leütötte és levetkőztette. A rendőrség nyomozást indított, annál is inkább, mert T. vallomásában több ellentmondás van.
1947. május 27., péntek

61 éve
Házépítés
Amerikai házakat állítanak fel Nyugat-Németország angol és francia övezeteiben, hogy terjesszék az amerikai befolyást.
Típusebédétrend május 29-étől június 3-áig
Hétfőn nincs típusebéd. Kedd: paradicsomleves, tojásos galuska, fejes saláta; szerda: babgulyás; csütörtök: zöldborsóleves, tejfölös rakott metélt; péntek: borjúsült idei karalábéfőzelékkel; szombat: csontleves finommetélttel, főtt marhahús kapormártással.
1950. május 27., szombat

41 éve
Napi krónika
Hatvanhét őzbakot lőttek Fejér megyében az elmúlt két hónap alatt a mezőföldi állami erdő- és vadgazdaság területén a külföldi vadászok, élükön a holland, NSZK-beli, osztrák és svájci vadászvendégekkel. A trófeák közt egy aranyérmes bak is szerepelt.

Harci játékot rendeztek a nógrádi hegyekben a salgótarjáni Malinovszkij úti általános iskolás úttörők.

Hirdetés
NADRÁGOK, SZOKNYÁK
KORATRON eljárással, mely az anyagot gyűrhetetlenné teszi!
Mosd és viseld!
Vörös Október Ruhagyár
1970. május 31., vasárnap

A Magyar Nemzet korábbi számaiból válogatta: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.